Inloopochtend Inloopochtend
Inloopochtend
Je wordt genodigd, je wordt verwacht, waarom? Nou, als je niet komt wordt je gemist. Zo is het nu eenmaal op de inloopochtend. Het heeft wel wat weg van een grote familie, die elke eerste maandag van de maand reünie houdt.                                                                                                            
De ene keer is het misschien leuker dan de andere keer, maar toch is er elke keer weer de gezelligheid van de ontmoeting. Is er een quiz, dan is het zoeken naar de juiste antwoorden. Kom je er zelf niet uit, dan vraag je het aan de buurvrouw of buurman. Is het dan nog te moeilijk, dan overleg je desnoods met heel de tafel. Interessant vindt men het als er een verteller komt, soms met een mooi verhaal en soms met een grap of een lach. En wat te denken van een zanger of een muzikant. Zo is er altijd wel wat te beleven op de inloopochtend. En……… als er dan niets bijzonders is, dan staan er altijd wel een paar sjoelbakken en een stapel gezelschapsspellen klaar.

Twee keer per jaar blijven we gezamenlijk eten. In februari is er de traditionele “snertochtend”. De naam zegt het al, dan eten we erwtensoep met een broodje kroket. Eten is er altijd genoeg, of er nu 50 of 60 mensen zijn maakt niet uit, kwestie van verdelen. In augustus eten we een koude maaltijd met kersen toe, een delicatesse. 

Waar we niet aan doen is b.v. kijken naar leeftijd of geloof, rang of stand, want zo gaat dat nou eenmaal in een grote familie.

Dus namens Mieke, Ilde en Piet, van harte welkom.
terug