Kinderkerk Kinderkerk

De kinderen van de kinderkerk hebben een ZomerDoeboek of een kleurboek gehad.
We hopen dat de kinderen er veel plezier aan zullen beleven. Jasmijn en Elena zijn er al mee aan de slag gegaan.

De kinderkerk heeft voor de hele zomervakantie een presentatie gemaakt. Iedere zondag kunnen de kinderen een verhaal lezen en eventueel opdrachten doen.

De komende 3 weken gaat het over Salomo.
We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel van God bouwt. Er staan 2 verhalen. Van 4-8 jaar en van 8 - 12 jaar. 

Daarna lezen we nog 3 weken verhalen uit het Mattheus-evangelie.
Week 4: Maak je geen zorgen - Matth. 6:25-34
week 5:  De balk en de splinter  Matth. 7: 1-6
week 6:  De belangrijkste regel  Matth. 22: 34-40

De verhalen komen uit onderstaande link:
­­­­https://debijbel.nl/bijbelbasics
Met de link kom je op deze site en kan je het complete zomerpakket vinden van de verhalen in deze presentatie en de opdrachten.

Goede vakantie allemaal!! En weet God reist altijd met je mee.

De leiding van de kinderkerk.


Klik hier voor alle vakantiepresentaties
 
Kerkdiensten na 1 juli Kerkdiensten na 1 juli
Het aantal bezoekers aan kerkdiensten wordt met ingang van 1 juli 2020 verruimd. Uiteraard is de kerkenraad daar zeer blij mee, maar daar staat tegenover dat er ook passende en in een aantal gevallen minder prettige maatregelen moeten worden getroffen. Zo wordt de toegang gesloten bij het maximaal aantal toegestane bezoekers, en moeten we mogelijk mensen teleurstellen.
 
Tot maart 2020 was de kerk altijd groot genoeg voor iedereen die de zondagse eredienst mee wilde vieren.
Voor de nieuwe situatie hebben we als kerkenraad een keuze moeten maken om aan de regel van het maximum aantal aanwezigen te voldoen. We hebben ervoor gekozen om de gemeente op basis van huisnummer in 2 groepen te verdelen. U bent welkom:
•        week 27, zondag 5 juli, de oneven huisnummers
•        week 28, zondag 12 juli, de even huisnummers
•        week 29, zondag 19 juli, de oneven huisnummers
•        week 30, zondag 26 juli, de even huisnummers, enz.
Altijd kunt u de dienst meevieren via de website, facebook of internetradio.
 
Verder zijn er voor de bezoekers van de kerkdienst een aantal spelregels waaraan een ieder dringend wordt verzocht zich te houden:
●       Wie hoest, niest of andere symptomen heeft die mogelijk op COVID-19 wijzen wordt dringend geadviseerd thuis te blijven en kan de toegang geweigerd worden.
●       Volg de aanwijzingen op van coördinatoren bij entree in kerk en kerkzaal.
●       Volg de aangewezen looproutes.
●       Tussen kerkgangers dient anderhalve meter afstand gewaarborgd te worden.
●       Huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
●       Gemeentezang is niet toegestaan.
●       Geen ontmoeting en consumptie na afloop.
●       Het bezoek aan het toilet in de kerk tot een minimum beperken.

 
 
Jaarrekening 2019 Jaarrekening 2019
lees meer »
 
Bij de diensten Bij de diensten

Er kan/mag weer iets meer. Met een dubbel gevoel – wat mij persoonlijk betreft – voor de komende periode. Tot 100 personen mag er zonder reservering dienst gehouden worden, daarboven moet het met. In ons kerkgebouw is met inachtneming van de 1,5 mtr. regeling plaats voor 1ong 150 personen.
Als de tot nu toe gebruikelijke opkomst er is, is dat te weinig. Daarom – ik schrijf het met pijn in het hart – willen we de eerste tijd even zien hoe het met de opkomst gesteld is en willen we niet boven de 100 bezoekers uitkomen, zodat we niet het gênante (wij zijn geen theater of museum, maar een gastvrij gezin van broeders en zusters) reserveringssysteem. Wij hebben allen een kaart met een verdeling even/oneven gekregen. Dit is een voorlopig dringend (niet dwingend) advies. Zodra we weten op hoeveel bezoekers we per zondag kunnen rekenen kunnen we dirt al of niet aanpassen. Heeft u familie of kennissen die geen lid is of zijn van onze gemeente dan zijn die vanzelfsprekend gewoon van harte welkom.
Op 5 juli had ik gehoopt dat alles weer normaal zou zijn en dan had ik geopteerd voor een wit (feestelijk) antependium en een gouden stola. Maar zolang dat niet het geval houden we ons gewoon aan de groene liturgische kleur. De lezing dan Rom. 8: 18-23. Op 12 juli Luc. 5: 1-11 en op 19 juli Mt. 5: 20-26
L.C.P.Deventer

 
 
Kerkdienst op beeld Kerkdienst op beeld

Nu samenkomen ook op zondagochtend voorlopig beperkt mogelijk is, missen we het fysiek bij elkaar komen in en voor de Eredienst. Daarom zoeken we naar creatieve mogelijkheden om op een andere manier met elkaar in verbinding te staan. Met de huidige moderne middelen is dat gelukkig mogelijk!
Naast het luisteren naar de dienst via de internetradio hebben we geprobeerd of de diensten ook visueel live te volgen zijn. Dat kan inmiddels via Facebook van de Hervormde gemeente Kapelle. Hebt u geen Facebook dan is het ook mogelijk om gewoon via internet naar Facebook te gaan en de optie ‘Nee, nog niet’ te kiezen als u wordt gevraagd of u wilt inloggen.

Jetze Visser

 
 
Bij de diensten Bij de dienstenMist u ook de collecte? Kijk hier hoe u kunt bijdragen!
 
 
Welkom Welkom


De Hervormde Kerk Kapelle is een kerk die midden in de samenleving van Kapelle staat. Letterlijk! Getrokken door Jezus en Zijn evangelie, betrokken op elkaar! 


lees meer »