Kinderkerk 31 mei 2020 Kinderkerk 31 mei 2020
Nu kerkdiensten alleen online worden gehouden, is de kinderkerk online gegaan. Door op kinderkerk te klikken, kun je die meebeleven. We volgen de methode Vertel het maar.
Gods Geest gaat aan het werk.
De leerlingen willen graag van Jezus vertellen, van zijn leven, sterven en opstanding. Ze vertellen over wat ze zelf hebben gezien en gehoord. Door Gods kracht veranderen ze opeens van leerlingen in leraren. Petrus roept de andere mensen bij de tempel op dat ook te geloven. Dat is een grote verandering voor hen: geloven in het werk van Jezus, daarom anders gaan leven, je laten dopen in de naam van God, de Vader, de Zoon en Heilige Geest. Drieduizend mensen doen dat op Pinksteren. Zo is de kerk van Christus ontstaan. En die kerk is heel hard gegroeid en groeit nog steeds.
Als je bovenaan op de knop jeugd klikt zie je bij het rolmenuutje kinderkerk staan. Daar vind je wat afleveringen kinderkerk van de afgelopen weken.

 
 
Kerkdienst op beeld Kerkdienst op beeld

Nu samenkomen ook op zondagochtend voorlopig niet mogelijk is missen we het fysiek bij elkaar komen in en voor de Eredienst. Daarom zoeken we naar creatieve mogelijkheden om op een andere manier met elkaar in verbinding te staan. Met de huidige moderne middelen is dat gelukkig mogelijk!
Naast het luisteren naar de dienst via de internetradio hebben we geprobeerd of de diensten ook visueel live te volgen zijn. Dat kan inmiddels via Facebook van de Hervormde gemeente Kapelle. Hebt u geen Facebook dan is het ook mogelijk om gewoon via internet naar Facebook te gaan en de optie ‘Nee, nog niet’ te kiezen als u wordt gevraagd of u wilt inloggen.

Jetze Visser

 
 
Bij de diensten Bij de diensten

De eredienst is weliswaar afgelast, maar de dienst van de kerk, bijv. bij begrafenissen en de viering in het kerkgebouw gaan door. Niet “gewoon’, maar in de versobering. De kerk is open, mensen kunnen binnenlopen, naar de gebedskapel, een kaarsje branden, o.i.d. Om 10.00 uur is er een ochtendgebed met een meditatie. De daarbij uitgesproken gebeden liggen in de kerk en zijn ook te lezen op de website. Zo is het mogelijk – voor wie dat wenst - om door de week heen mee te bidden met de gemeente. 

Mist u ook de collecte? Kijk hier hoe u kunt bijdragen!

 
 
Bekendmaking van de kerkenraad Bekendmaking van de kerkenraad
Ons kerkgebouw zal, zolang dat mogelijk is, op zondagochtend van 09.30 tot 11.00 geopend zijn voor gebed en bezinning. De beperkende maatregelen vanuit de Rijksoverheid worden hierbij strikt in acht genomen en door iedereen gerespecteerd.
Om 10.00 uur is er een ochtendgebed en orgelspel. Wij roepen iedereen op om deze momenten via de internetradio of Facebook met ons mee te beleven. Niet alleen voor ouderen en voor degenen met een zwakkere gezondheid maar voor iedereen geldt: Luister thuis!


Sommige maatregelen van de overheid worden versoepeld. Dat geldt op dit moment nog niet voor bijeenkomsten zoals het ochtendgebed op de zondagochtend. Daarom herhaalt de kerkenraad het uitdrukkelijke verzoek aan iedereen die via internet kan meeluisteren/meekijken om thuis het ochtendgebed mee te vieren. Voor degenen die deze mogelijkheid niet hebben, is er in het kerkgebouw een beperkt aantal plaatsen. Degenen die op zondagochtend komen voor gebed of het aansteken van een kaars kunnen beter voor 10.00 of na 10.45 komen. De kerk is open tot 11.00. 
 
Welkom Welkom


De Hervormde Kerk Kapelle is een kerk die midden in de samenleving van Kapelle staat. Letterlijk! Getrokken door Jezus en Zijn evangelie, betrokken op elkaar! 


lees meer ยป
 
Spaardoosjes Spaardoosjes
Spaardoosjes
Aan iedereen die tijdens de 40-dagen-tijd thuis met ons meespaart voor “Light for the world’ willen we vragen: blijf dit vooral doen!
Normaal levert u op Paasmorgen uw spaardoosje in bij de kerk, maar dat gaat dit jaar wegens alle aangescherpte regels van het RIVM natuurlijk niet lukken. We vragen u daarom uw spaardoosje te laten staan totdat er weer een mogelijkheid komt om met elkaar naar de kerk te gaan. Inleveren kan later altijd nog. Nog mooier zou het zijn als u in de extra weken doorspaart.
Namens de ZWO commissie.