Collectes Collectes
Collecte op afstand
Niet in de kerk, maar wel verbonden? En u wilt bijdragen aan de collecte?
Dan kan op twee manieren: met de Givt-app of met een gewone bankoverschrijving.

De Givt-app gebruiken

De ‘Givt-app’ moet daarvoor op uw telefoon of tablet zijn geïnstalleerd.
Met de Givt-app scant u de QR-code hiernaast en u volgt verder de instructies in de app.
Als u de kerkdienst beluistert met de app "kerkdienstgemist", ziet u het logo van Givt in beeld en kunt u vanaf daar doorklikken.

Wij zijn enthousiast over de Givt-app als efficiënte en zeer veilige manier van geven.
Vooral voor de niet zo grote bedragen. Zowel voor u als gever en voor de kerk als ontvanger biedt het systeem een overzichtelijke en makkelijke boekhouding.
Eerst meer weten over de Givt-app en wat daar mee samenhangt?
Hier vindt u meer informatie.

Als u de app meteen wilt installeren, ga dan naar uw app-leverancier, en download gratis de Givt-app!

Bankoverschrijving
Als u liever met rechtstreeks zelf een bedrag overmaakt kan dat natuurlijk ook. U schrijft dan rechtstreeks een bedrag van uw eigen bankrekening over naar de kerk, als een gewone betaling. Dat kan naar rekening NL98INGB 0000626040 t.n.v Hervormde Gemeente Kapelle. Vermeldt u dan “collecte”.

In de collectezak
Als we elkaar daadwerkelijk ontmoeten in de kerkdienst in het kerkgebouw, collecteren we met de vertrouwde collectezakken. Daarin kunt u geven met contant geld, met vooraf gekochte collectebonnen of met de Givt-app.
Zowel het werken met collectebonnen als met de Givt-app heeft het voordeel dat uw gift aantoonbaar is voor de belastingdienst, zodat u die gift kunt opvoeren als aftrekpost bij uw belastingaangifte.

Collectebonnen
Collectebonnen koopt u vooraf en gebruikt u vervolgens net als contant geld in de collectezak. De bonnen zijn verkrijgbaar voor € 16,00 per vel. Op zo'n vel treft u 20 collectebonnen aan. Deze vellen kunt u bestellen door € 16,00 of een veelvoud van dit bedrag over te maken naar rekeningnummer NL98INGB 0000626040 van de Hervormde Gemeente Kapelle onder vermelding van "collectebonnen". Vergeet u niet uw adres te vermelden bij uw bestelling.
Als het bedrag op de rekening van de kerk staat, worden de bonnen bij u thuisbezorgd. De bezorging vindt meestal op zaterdag plaats.

Meer over de Givt-app
Op de website van de Givt-organisatie staat veel informatie over hoe het systeem werkt.
Met name onder het kopje FAQ zult u veel van uw vragen beantwoord zien.
Het filmpje hieronder geeft een eerste overzicht.

Givt - Samen blijven geven - Geven op afstand from Givt on Vimeo.