Alpha Youth Kapelle 20/21, terugblik Alpha Youth Kapelle 20/21, terugblik

De Alpha Youth Kapelle 20/21 is na een introductie-avond, tien inspirerende avonden met sprekers, een weekend over de Heilige Geest en een afsluitende avond voor introducés tot een einde gekomen.
We kijken erg positief terug op hoe de Alpha is verlopen. Eerst was het best wel spannend hoe het via een online format zou gaan uitpakken, maar het heeft ons weer doen beseffen dat God geen grenzen kent en dus ook online werkt!
Op alle avonden waren alle deelnemers aanwezig en hebben we goede gesprekken kunnen hebben over onder andere Jezus, de Bijbel, het kwaad, genezing en de kerk.
Ik kan denk ik wel zeggen dat zowel de deelnemers als het team nieuwe inzichten hebben gekregen over deze verschillende onderwerpen. We hebben twee deelnemers gevraagd wat zij van de Alpha vonden en hun antwoorden waren: 
“Ik vond Alpha echt een eyeopener. Ik heb zoveel geleerd en zoveel gevoeld. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze keuze heb gemaakt.” 
en “Het samen groeien en nieuwe inzichten delen in het geloof is wat Alpha voor mij zo waardevol maakt. Ondanks dat iedereen vanuit thuis Alpha volgde voelde het vertrouwd en waren we toch met elkaar verbonden.”

De groep was erg enthousiast en hun plan is om samen nog door te gaan met een After Alpha om zich verder te verdiepen in het geloof. Enkelen van het Alpha-team helpen de groep hier nog mee op weg. Het is een erg mooie en waardevolle uitkomst van deze cursus! In juni staat er een BBQ gepland om deze Alpha (hopelijk) ‘offline’ met de groep af te kunnen sluiten. 
We zijn erg dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan deze Alpha, hetzij door te bidden, te spreken of ons op andere manieren te ondersteunen! We hopen ook volgend jaar weer een nieuwe Alpha Youth cursus te geven. 

Ken of ben je iemand die geïnteresseerd is in de Alpha, zou je mee willen doen in de leiding, of heb je andere vragen of opmerkingen? Schroom niet om ons even te mailen of een berichtje te doen!

Groetjes, 
Lotte Marinissen 
namens Alpha Youth Kapelle

  
terug