tips gebruik internetradio

internetradio Hervormde gemeente Kapelle
tips gebruik internetradio
Internet-radio (kerktelefoon)
Naar aanleiding van vragen van een aantal gemeenteleden volgt hieronder een uitleg hoe u kerkdiensten kunt beluisteren als u niet in de betreffende dienst aanwezig kan zijn.
Er zijn 4 mogelijkheden:
  1. Als u een Tablet/iPad, of Smartphone/iPhone hebt dan kunt u een App installeren.
    Ga naar de Play-Store/ App-Store en installeer de App: “Kerkdienst Gemist”.
    Na openen van de App kunt u een kerk zoeken. Daarna kunt u de dienst live of een oudere opname beluisteren. Kerken die aangesloten zijn op Kerk-TV kunt u ook bekijken.
  2. Op een PC/laptop kunt u over het algemeen geen App installeren.
    In dat geval gaat u op internet naar: www.kerdienstgemist.nl . Ook hier kunt u weer naar de gewenste kerk zoeken en de dienst live of een oudere opname beluisteren. U kunt hier ook een oude opgenomen dienst downloaden om te bewaren. Kerken die aangesloten zijn op Kerk-TV kunt u ook bekijken.
  3. Als u alleen wilt luisteren naar diensten van de Hervormde Gemeente Kapelle kan dat ook via de website van de kerk. Ga op internet naar www.hervormdekerk-kapelle.nl .
     Klik daarna op: “Kerkdiensten (ook naar internetradio)”. Hier kunt u de dienst live beluisteren. Ook daar is het mogelijk te kiezen om een oudere opname te beluisteren of een oude opname te downloaden om zelf te bewaren.
  4. Als u fysiek of om een andere reden niet of moeilijk in staat bent naar de kerk te komen, en u hebt geen internet, dan is er de mogelijkheid dat er vanuit de Diaconie een ontvanger bij u wordt geplaatst. Deze ontvanger wordt dan aangesloten op een mobiele internetverbinding. Voor deze mobiele internetverbinding is een abonnement nodig waaraan kosten zijn verbonden.
Als u problemen hebt met het realiseren van mogelijkheid 1 t/m 3, of als u in aanmerking denkt te komen voor mogelijkheid 4, neem dan contact op met ondergetekende.
Rinus Meeuwse
Contactpersoon Internet-Radio Hervormde Gemeente Kapelle