Bij de diensten Bij de diensten

Er kan/mag weer iets meer. Met een dubbel gevoel – wat mij persoonlijk betreft – voor de komende periode. Tot 100 personen mag er zonder reservering dienst gehouden worden, daarboven moet het met. In ons kerkgebouw is met inachtneming van de 1,5 mtr. regeling plaats voor 1ong 150 personen.
Als de tot nu toe gebruikelijke opkomst er is, is dat te weinig. Daarom – ik schrijf het met pijn in het hart – willen we de eerste tijd even zien hoe het met de opkomst gesteld is en willen we niet boven de 100 bezoekers uitkomen, zodat we niet het gênante (wij zijn geen theater of museum, maar een gastvrij gezin van broeders en zusters) reserveringssysteem. Wij hebben allen een kaart met een verdeling even/oneven gekregen. Dit is een voorlopig dringend (niet dwingend) advies. Zodra we weten op hoeveel bezoekers we per zondag kunnen rekenen kunnen we dirt al of niet aanpassen. Heeft u familie of kennissen die geen lid is of zijn van onze gemeente dan zijn die vanzelfsprekend gewoon van harte welkom.
Op 5 juli had ik gehoopt dat alles weer normaal zou zijn en dan had ik geopteerd voor een wit (feestelijk) antependium en een gouden stola. Maar zolang dat niet het geval houden we ons gewoon aan de groene liturgische kleur. De lezing dan Rom. 8: 18-23. Op 12 juli Luc. 5: 1-11 en op 19 juli Mt. 5: 20-26
L.C.P.Deventer

 
terug